АКУСТИЧНО ТРИО „3000“

Acoustic Trio, 46 International Chamber Music Festival, 2010, Concert June 12

Едва ли можем да намерим други китаристи у нас, които да съчетават рок, джаз, етно с такава лекота и които да владеят китарата с такава харизма като китарната формация Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев. Общата страст към китарата и щастливи съвпадения събират тези големи български музиканти.

Иван Лечев е от ФСБ – единствената наша група, която печели Грами (през 1990 г. за аранжимет на албума на Хосе Фелисиано). Учи цигулка от 12-годишен при именития си баща проф. Боян Лечев. Натрупва огромен класически репертоар от цигулкови произведения, изнася десетки солови концерти. След като се присъединява към ФСБ, създава заедно с тях 9 студийни албума и близо 20 години изнася активно концерти. Китарата и цигулката на Иван Лечев стават една от емблемите на групата. В последните години той не спира да се занимава и с композиране, със студийни записи и с нови проекти с колеги музиканти. Цигулката на Иван Лечев отличава българското трио китари от подобни проекти

Цветан Недялков е член на най-успешната и популярна българска група през последните години – „Ку-ку бенд”. Той е един от музикантите, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука й. С „Ку-ку бенд” има 19 албума, 13 национални турнета с над 500 концерта. Свирил е с множество световни музикални величия като Манхатън Трансфър, Mецофорте, Инкогнито, Дзукеро, Планет екс и др. Преподава китара в НМА “Проф. “Панчо Владигеров”, специалност джаз и попизкуство.

Веселин Койчев е ръководител на легендарната джаз формация „Бели, зелени и червени“. Пише джаз, поп, симфонична и театрална музика обработки на фолклорна музика, аранжименти и оркестрации. Свирил е с най-големите имена на българския джаз, както и с емблематични световни джазмузиканти. Има издадени 9 албума и 1000 концерта на всички форуми на джаза у нас, както в Гърция, Сърбия, Русия, Македония, Кипър, Мароко, Финландия, Италия, Англия и др. Преподава китара в ПУ “Паисий Хилендарски” и в АМТИИ – Пловдив.