„ДИМИТЪР ЛЬОЛЕВ КВИНТЕТ“ – ДИМИТЪР ЛЬОЛЕВ, МАРТИН ТАШЕВ, АЛЕКСАНДЪР ЛОГОЗАРОВ, БОРИС ТАСЛЕВ, ВАСИЛ ВУТЕВ

Димитър Льолев е роден през 1973 г. Завършва Средното музикално училище в Пловдив със специалност фагот и пиано. По-късно започва да свири на саксофон. Концертира в София като лидер и сайдмен в джаз клубове и фестивали.

През 2002 г. е приет в Консерваторията „Принц Клаус” в Гронинген, Холандия, където завършва по програмата „New York Comes to Groningen” при Ралф Питърсън (барабани), Дон Брейдън (саксофон), Дейвид Бъркман (пиано), Йорис Тейпи (бас), Конрад Хъруиг (тромбон), Брайън Линч (тромпет) Дина ДеРоуз (вокал и пиано).

През 2004 г. стига до финалите на престижния джаз конкурс Dutch Jazz Competition в Холандия, като представя своята група „Ракия“ на джаз фестивала на Северно море (North Sea Jazz Festival). През 2005 г. печели ІІ-ра награда за джаз солист в „Leidse Jazz Stad Competition” в Лайден, Холандия. Същата година е номиниран и за наградата „Harten Aas jazz award 2005”.

През 2005 г. се завръща в България и започва активна концертна и изпълнителска дейност като свири с едни от най-известните български музиканти – Теодосий Спасов, Ангел Заберски-син, Антони Дончев, Михаил Йосифов, Христо Йоцов, Стоян Янкулов, Хилда Казасян, Лили Иванова и много други. През 2008 г. започва преподавателска дейност в специалността „Джаз и поп изкуство“ в АМТИИ – Пловдив. Член е на Биг бенд  „Брас Асоциация“. Музикален директор е на „July Jazz Festival”.  От 2012 г. свири в Биг бенда на Българското национално радио.

Мартин Ташев е роден в Пловдив. Започва да се занимава с музика на 5-годишна възраст. Завършва Пловдивското музикално училище „Добрин Петков“ със специалност тромпет. През 2008 г. завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров” – София. От 2006 г. е член на Биг бенда на Българското национално радио, с който свири в концерти с участието на Натали Кол, Том Харел, Кърт Елинг, Джо Ловано, Ранди Брекър, Джери Бергонци, Ерик Войманс, Майкъл Шапиро, Джордж Гарзон.

Член е на Биг бенд „Брас Асоциация”, с който състав работи с музиканти като Джик Слуигън, Мишел Камело и Монти Айдъм.

Работи също с българските групи „Инфинити”, „Каффе” (групата, с която през 2005 г. участва в конкурса „Евровизия” в Украйна), „Уикеда”, Koka Mass Jazz, „Смут и мизерия в Източна Румелия“, „Марица Брас бенд”, Brazz Vili DJ, с изпълнители като Графа, Орлин Павлов, Лили Иванова, Дани Милев и Миленита. От 2007 г. е вокал на група „Тумбаито”, с която през 2014 г. издават албума „Тумбаито“ и с която осъществяват концерти с Ермал Оливейра, Франки Моралес и Джими Бош. Работи с музиканти като Ангел Заберски, Михаил Йосифов, Стоян Янкулов, Теодосий Спасов, Христо Йоцов, Веселин Веселинов – Еко, Димитър Льолев, Васил Петров и Мария Илиева, с която концертира от 2014 г.

Участва в телевизионното предаване „Големите Надежди“.

Участва в джаз фестивалите в Банско, A to Jazz, Стара Загора, Русе и Пловдив. Изнасял е концерти в Италия, Германия, Австрия, Гърция, Кипър, Румъния, Македония и Холандия.

Александър Логозаров е български китарист и композитор. Като тийнейджър преминава през многообразен стилов лабиринт, определил в крайна сметка музикалното му амплоа в сферата на джаз музиката. Желанието му да продължи да се развива и усъвършенства в тази посока го отвежда в Холандия, където през 2013 г. завършва бакалавърска степен по джаз китара в Консерваторията „Принц Клаус” в Гронинген. С американските педагози музиканти от Джаз факултета на Консерваторията и студентите от цял свят, именно това учебно заведение се оказва за него истинската и съществена творческа и образователна школа. Започва да свири активно с музиканти от тази среда и да концертира с различни джаз формации на клубните и фестивалните сцени в Холандия, Германия и Дания. Наред с това има шанса да свири на живо заедно с джазмените Ранди Брекър (САЩ), Конрад Хъруиг (САЩ), Дейвид Бъркман (САЩ), Майкъл Муур (САЩ), Мигел Мартинес (Холандия), Бен ван Хелдер (Холандия) и Кенди Дълфър (Холандия).

От 2014 г. живее в България, където концертира съвместно с джаз певицата Лили Илиева и „Минимум квартет”, гост солист е на Биг бенда на БНР, свири с Биг бенда на Ангел Заберски и се занимава активно със своите проекти Dragonfly и Logo3o.

Борис Таслев е възпитаник на НМА „Проф. Панчо Владигеров” – София. С оркестъра на Музикалния театър „Стефан Македонски” свири в мюзикълите на Е. Л. Уебър „Исус Христос Суперзвезда”, „Евита” и „Котки”, в мюзикъла на Клод-Мишел Шьонберг „Мис Сайгон”, както и в музикално-сценични произведения от български композитори. Разнообразната му концертна и звукозаписна дейност включва съвместна работа с триото на джаз китариста Пламен Петров, с „Христо Йоцов Квинтет”, „Ангел Заберски Трио”, с етно-фюджън формациите „Канопус”, „Икадем”, „Брейнсторм”, с група “Латинопартизани”, салса и тимба групите „Манго Дуенде“, „Тумбаито“ и „Ире“, с проекта на Борислав Петров „Джазаница”, с „Димитър Льолев Октет”, биг бенда  „Брас Асоциация” и „Романено Проджект”.  Свири с музиканти като Васил Петров, Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и „Дивото зове”, Лили Илиева и „Минимум квартет”, Нели Рангелова и Панайот Панайотов. Участва в различни акустични и електронни проекти на фолклорни и джаз музиканти.

Участвал е във фестивали в България, Франция, Румъния, Австрия, Турция, Италия, Германия, Белгия, както и в телевизионни предавания на БНТ, БНР и Нова Телевизия.

Васил Вутев (Soulization) е мулти-инструменталист. Завършва НМУ „Любомир  Пипков” в София със специалност ударни инструменти. Впоследствие продължава образованието си в Консерваторията в Амстердам, Холандия. Там започва и професионалната му кариера като барабанист на свободна практика. Работи с музиканти като Саския Лару бенд, Colonel Red, Марк Де Клайв-Лоу, Джеф Холей, Франк МакКомб и много други.

Понастоящем живее в София, където продължава да развива музикалната си кариера. Има реализиран дебютен албум с групата Dayo, привлякла интереса на холивудската звезда Уил Смит. Работи също и с групите Plastic Hi Fi, D2, както и с американския проект на Kan Wakan.