ДУХОВ КВИНТЕТ „VITRAIL“

Vitrail Quintet (2)

През 1988 г. петима музиканти, влюбени в камерната музика, основават Духов квинтет VITRAIL. Името е вдъхновено от произведението за духови инструменти на Жорж Делерю – „Vitrail”. От създаването на Квинет „Vitrail”, музикантите са реализирали стотици концерти в цяла Франция както и в чужбина: Тунис, Полша, Унгария, Исландия, Норвегия, Виетнам и Гърция. В репертоара им има творби от Бах, Хендел и Габриели, до Бизе, Дебюси и съвременна музика. Въпреки голямата творческа натовареност, сред музикантите цари добро настроение и музикална еуфория.

Ерик Гуйар завършва музикалното си образование в Националната консератория на Реймс, където получава златен медал през 1981 г., а по-късно става първенец в класа по тромпет на Националната висша музикална и танцова консерватория, където има и други престижни отличия.

Реми Динтрич е носител на Първа награда на Националното музикално училище на Колмар, Франция. В момента е преподавател в консерваториите на Шалон-сюр-Марн и Витри-льо-Франсоа.

Жерар Трампле е завършил Националната консерватория на Реймс. Професионалната му кариера включва многобройни концерти във Франция и чужбина, както в трио така и със симфоничен оркестър. Той е член на Гранд Театър на Реймс от 1972 г. и е акомпанирал на редица изтъкнати солисти.

Люк Соваж е роден в Реймс, Франция и още през първите години на музикалното си образование получава златен медал за тромбон и камерна музика. Обучава се в класовете на Марсел Галиег и Жил Милиер. Носител е на първа награда в Люксембург и на междурегионална награда за камерна музика. В момента Жан-Люк Соваж е преподавател в Консерваторията Шато-Тиери.

Марк Льофевр е носител на първа награда на Националната висша музикална и танцова консерватория. Солист е на оркестър „Harmonie” на Републиканската гвардия.