КАМЕРЕН АНСАМБЪЛ „3/4“

Chamber Ensemble 3-4 (5)

Камерен ансамбъл „3/4“ получава името си в резултат на съвместната работа на четирима млади музиканти, които свирят заедно в различни формации, най-често като триа, но също и като квартет. Членовете на ансамбъла – Александър Иванов (цигулка), Фарадж Акбаров (кларинет), Теодора Атанасова (виолончело) и Симеон Златков (пиано) – работят заедно от есента на 2012 година под ръководството на проф. Ангел Станков.

Всеки един от младите музиканти носи собствена индивидуалност и артистичност, но обичта към музиката и ентусиазмът им за работа ги сплотяват и ги правят едно цяло.

Носители са на Първа награда от Международен конкурс за камерна музика „ Ротари Клуб“ – Одрин, Турция (2013), Първа награда от Международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика „ М.A.G.I.C” – Бургас, България, Втора награда от Международен конкурс „Музиката и Земята“ – София, България.

Ансамбълът е част от проекта на Швейцарско-Българската асоциация за култура, осъществявайки световна концертна премиера на четири произведения от български и швейцарски композитори.