САКС КВАРТЕТ „ГОРИ”

Sax Quartet GORI (6)

Сакс квартет „ГОРИ“ е музикална формация, съставена  от професионални музиканти: Горан Ташев (алт саксофон), създател на формацията, работи в Софийски духов оркестър; Явор Гайдов (сопран саксофон) работи в ДМТ „Стефан Македонски”; Димитър Бакърджиев (тенор саксофон) работи в Оркестър към Столична община; Атанас Хаджиев (баритон саксофон) работи в Биг Бенда на БНР.

Квартетът е създаден през 2008г. и оттогава непрекъснато изнася самостоятелни концерти и участва в различни фестивали. Репертоарът на състава включва музикални произведения от различни епохи, стилове и жанрове, от старите майстори до съвременните български и чуждестранни композитори.

Музикантите често се изявяват в различни джаз клубове и в програми на БНР и БНТ. Участват и в концерта на ХІІ-тия Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8, където са удостоени с Втора награда за създадената специално за тях творба на Васил Бележков „Боса копа” за саксофонен квартет и симфоничен оркестър. Впоследствие авторът прави и втори вариант на произведението – само за квартет саксофони.