„СОЛИД БРАС“

Solid Brass Quintet (2)

„Солид брас“ квинтет е съставен от студенти и специализанти в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София, в класа по камерна музика на проф. д-р Атанас Карафезлиев.

Алекс Витков (тромпет) е студент в І курс в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Атанас Дюлгеров. Завършва НМУ „Любомир Пипков“ – София в класа по тромпет на проф. Ангел Македонски. Един от най-изявените наши млади тромпетисти.

Мартин Бодуров (тромпет) е студент в І курс в НМА „Проф. Панчо Владигеров” – катедра „Поп и джаз изкуство”, в класа на Михаил Йосифов. Завършва НМУ „Любомир Пипков“ – София и заедно с Алекс Витков са едни от основателите на ученическия камерен ансамбъл Capital Brass, с който печелят първи и специални награди на национални и международни конкурси.

Теодор Димитров (валдхорна) е студент в ІІІ курс в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа на доц. д-р Ясен Теодосиев. Завършва НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив. Носител е на много отличия като солист.

Велислав Стоянов (тромбон) следва магистратура в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. д-р Димитър Момчилов. През последните години се е наложил като един от най-ярките български джаз тромбонисти.

Георги Илиев (туба) завършва магистратура в НМА „Проф. Панчо Владигеров” през 2016 г. Оркестрант е в Гвардейския представителен духов оркестър – София. Понастоящем специализира камерна музика в класа на проф. д-р Атанас Карафезлиев.