За първи път на пловдивска сцена музиканти от Матера

Събитието, което е част от 53-то издание на Международния фестивал на камерната музика в Пловдив, ще стане факт на 11 юни от 20:00 часа в Етнографския музей с концерта на смесения камерен хор „Кантори Матерани” от Матера – италианският град, носещ заедно с Пловдив титлата „Европейска столица на културата през 2019”.

Хор „Кантори Матерани” е една от най-представителните музикални формации на Матера, включително и като катедрален хор на Катедралата в града, с активна концертна дейност в Италия, с успешни изяви и в чужбина, и репертоар, включващ вокална музика от грегорианските хорали, Ренесанса и Барока до музиката на съвременността. Част от тях – творби от Дж. П. да Палестрина, М. А. Мацоне, Ед. ди Капуа, Д. Бартолучи, Р. Каросоне, Дж. Ваки, Д. Д’Амброзио, Е. де Куртис и Дж. Аквиланти, ще прозвучат на концерта в Пловдив.

„Кантори Матерани” пристигат със своя главен диригент маестра Алесандра Барбаро, дъщеря на основателя на формацията Еустакио Барбаро.

Концертът се провежда под патронажа на председателя на пловдивския Общински съвет г-жа Савина Петкова, както и с любезно съдействие на Италианския културен институт в София.

Билети: на касата пред Община Пловдив и непосредствено преди концерта в Етнографския музей.