14 юни, Симон Ибаньес Хинес – Хуан Карлос Корнейес, Испания

Симон Ибаньес Хинес е утвърдено име в концертния живот не само в родината му Испания, но и в редица европейски страни. Бил е преподавател по кларинет и камерна музика във фондация „Баренбойм-Саид”, а понастоящем е професор по кларинет във Виенската музикална академия.

Завършва Консерваторията в Барселона и Висшето училище за музика и драма „Гилдхол” в Лондон. Концертирал е в „Роял Фестивал хол” и „Барбикан център” в Лондон, „Двореца на каталунската музика” и театър „Лисео” в Барселона, Двореца на изкуствата „Кралица София” във Валенсия, в престижни зали в Лондон, Ливърпул, Виена, Венеция, Барселона, Гьотеборг, Брюксел и Коста Рика. Артистичен директор е на международните майсторски класове „Ла Вилавела“ в Испания.

Хуан Карлос Корнейес завършва Кралската консерватория в Мадрид, Висшето училище за музика и драма „Гилдхол” в Лондон и Университета „Крал Хуан Карлос” в Мадрид.

Концертира активно като камерен изпълнител съвместно с  изтъкнати инструменталисти и певци в Испания, Великобритания, САЩ, Италия, Австрия, Холандия, Португалия, Бразилия, България и Словения. Свирил е на сцената на залите „Уигмор“, „Барбикан център“, „Св. Джон Смит“ и „Св. Мартин“ в Лондон, в залата на „Американското общество“ в Ню Йорк, „Сесилия Мейрелес“ в Рио де Жанейро др. Съчетава концертната дейност с работата си като преподавател в Консерваторията „Салвадор Сеги” в Кастельон де ла Плана и Консерваторията „Лисео” в Барселона.


14 ЮНИ, 20:00, ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ

ПРОГРАМА

Йоханес Брамс (1833 – 1897) – Соната за кларинет и пиано № 2 Ми бемол мажор, оп. 120 /Allegro amabile; Allegro appassionato; Andante con moto. Allegro/          

Андре Месаже (1853 – 1929) – Конкурсно соло

Джакомо Милучо (1928 – 1999) – Рапсодия за соло кларинет

Камий Сен-Санс (1835 – 1921) – Соната за кларинет и пиано Ми бемол мажор, оп. 167 /Allegretto; Allegro animato; Lento; Molto allegro/ 

Джузепе Верди (1813 – 1901) – Донато Ловрельо (1841–1907) – Фантазия върху теми от операта „Травиата”

Времетраене: 70 мин. (с пауза)