18 юни, Клавирно трио „Пълдин“, НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив

Клавирно трио „Пълдин” Николай Маринов (пиано), Стефан Хубенов (цигулка) и Зиад Касем (виолончело), е най-представителният камерен ансамбъл на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” – Пловдив, от класа по камерна музика на Детелина Маринкева.

Освен многобройни участия в официални общоучилищни концерти, триото има успешни изяви на сцената на престижни културни институти в Пловдив, София и чужбина, в това число концерт в Огледалната зала на Посолството на България в Прага (2016 г.), три концертни изяви в резиденция „Бояна” по повод културните събития, съпътстващи Българското председателство на Съвета на Европейския съюз (2018 г.), два концерта във Франция по покана на световноизвестния френски учен от български произход проф. Минко Балкански – в Посолството на България в Париж и концерт във Фурж (2018 г.).

Триото е лауреат и носител на І-ва награда и специална награда „Клара Шуман” от Първия международен конкурс за камерна музика „Пловдив”, 2014 г., І-ва награда от Международен музикален интернет конкурс „Музиката на ХХ век” – „Велики композитори”, 2017 г. и ІІ-ра награда от Международен онлайн музикален конкурс „eMuse” – Атина, Гърция, 2018 г.

Освен като членове на трио „Пълдин”, учениците Николай Маринов (роден през 2001 г., от класа по пиано на Светлана Косева), Стефан Хубенов (роден през 2000 г., от класа по цигулка на Евгения Ночева) и Зиад Касем (роден през 2000 г., от класа по виолончело на Анет Артинян), са лауреати и носители на престижни награди от национални и международни конкурси. Младите музиканти имат и множество успешни концертни изяви като индивидуални изпълнители в страната и чужбина.


18 ЮНИ, 20:00, ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ

ПРОГРАМА

Антонин Дворжак (1841 – 1904) – Клавирно трио фа минор, оп. 65 /Allegro ma non troppo (І част); Allegretto grazioso (ІІ част)

Сергей Рахманинов (1873 – 1943) – Елегично трио сол минор

Астор Пиацола (1921 – 1992) – „Четирите годишни времена на Буенос Айрес” /„Лято”; „Есен”; „Зима”; „Пролет”/

Времетраене: 75 мин.