21 юни, Милен Киров, България / САЩ

Д-р Милен Киров е българо-американски пианист, композитор и педагог с уникален артистичен почерк.

Завършва Музикалното училище в родния си град Пловдив. От двадесет години живее и работи в Калифорния, САЩ.

Носител е на множество награди като пианист и композитор. Едно от последните му отличия е Грамота от Конгреса на САЩ за работата му като директор на международен музикален ансамбъл, с който проект, от една страна представя българската музикална култура и от друга, продължава традициите на Лос Анджелис в мултикултурализма.

Кариерата му чертае ролята на изпълнителя-композитор на 21-ви век, който не само надхвърля границите, но и не се вписва в рамките на традиционните артистични и жанрови норми. Самобитен като творец той използва своето родно българско музикално наследство, опита си на класически музикант, обичта си към американската традиционна музика и страстта си към импровизацията като основа за своята музикална същност и кариерата си на неповторим и уважаван артист.


21 ЮНИ, СОЛО РЕЦИТАЛ, 20:00, ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ

ПРОГРАМА

Милен Киров представя на най-новия си авторски соло албум SPATIUM – своеобразна и нестандартна амалгама от джаз, госпъл, съвременна класическа музика и български фолклор, пречупени през призмата на творческото въображение и обединени от майсторството на импровизацията

Take 7 (2005)

Bulgarian Stride (2017)

Овчаря и Планината (2012)

Интермецо 1 „Дъждовни Капки” (2017)

Интермецо 2 (2017)

Интермецо 3 „Спатиум” (2017)

Интермецо 4 (2017)

За Баба (2017)

Бацилус Булгарикус (2017)

Back to Bulgaria (2005)