CELLISSIMO

Cellissimo е името на триото, което създадоха през 2002 музикантите от една фамилия: Анатоли Кръстев, Калина Кръстева и Атанас Кръстев.

Виолончелото за тях е призвание и посвещение. Всеки от тях се е посветил на соловата кариера, но с течение на времето свирването на творби за три виолончели прерасва за тях в преоткриването на красотата на този ансамбъл. На сцената, до знаменития си баща, застават и неговите деца – в трио, споено и от родовото единомислие, и от общността на естетическите и инструменталните възгледи.

В програмите си изпълнителите представят виолончелото в разнообразни и привлекателни превъплъщения (с акомпанимент на пиано или оркестър) – дуо, трио, всеки свири и емблематични творби за едно виолончело. Репертоарът им се движи от класиката до съвременни премиерни творби, някои от които – посветени на тях. Търсенията им се простират от Бах, Хендел и Пърсел до Пиацола и Макмилън, от Шуман и Форе до Елгар и Чайковски, от Рахманинов и Попер до Барток, Кодай, Георги Арнаудов и Божидар Спасов.